Hil aurreko begirada - Macdonald, Ross (1913-1983); Cillero, Javier (Iruñea : Igela, 1997)
Ross Macdonalden izena beti Hammett eta Chandler handien izenarekin hirukotea osatzen agertu ohi da, eta bereziki Chandlerren jarraitzailetzat hartzen dute nobela beltzaren azterlariek. Izan ere, hura desagertu zenean, Macdonaldek Philip Marloweren jarraitzaile bikaina utzi baitzigun Lew Archer ikertzaile pribatuaren sorrerarekin.Nosey ParkerChandlerren bidearen jarraitzailerik zintzoena Ross Macdonald izan da, eta Philip Marloweren mundua Lew Archerrek adinako fideltasunez luzatu duen pertsonaiarik ez da.Xavier ComaMacdonaldek ongi merezitako arrakasta lortu zuen Archerren sailarekin. haren liburuak best-seller bihurtu dira New York Times Book Reviewren azalean 1965ean Hil aurreko begirada-ren aipamena egin zenetik.David Geherin
Jatorrizkoaren izenburua: The Goodbye Look
Keywords: Helduentzako Literatura