Katua usategian - Christie, Agatha (1890-1976); Navarro, Koro (Iruñea : Igela, 2006)
Ramateko sultanerrian altxamendu larri bat gertatu da: Ali Jusuf printzeak familiaren altxorreko bitxi preziatuak bere pilotu Bob Rawlinsonen esku uzten ditu, eta pilotuak bere areba Joanen ekipajean ezkutatzen ditu. Handik pixka batera, printzea eta pilotua hegazkin-istripu batean hil dira. Joan Ingalaterrara joango da bere alaba Jenniferrekin, eta goi-mailako andereñoentzako ikastetxe batean sartuko du. Han, usoen artean, katu hiltzaile bat dago ezkutaturik, eta Hercule Poiroten argitasunak baizik ez du jarriko agerian nor den
Europar Batzordearen Culture 2000 programaren laguntzaz itzulitako obra. Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren laguntza jaso du.
Cat Among the Pigeons
Keywords: Helduentzako Literatura