Ttu eginen dut zuen hilobietan - Vian, Boris (1920-1959); Ziganda, Juantxo (Iruñea : Igela, 2002)
Nobela honetako protagonistari anaia hil diote, azalaren kolorea behar bezain garbia ez zuelako, nonbait. Bera, berriz, genetikaren lege zorrotzek ez dute horren gaizki tratatu... baina ezin du burutik kendu anaiari egin diotena.Boris Vianek, James M CAinen hasierako nobelen hildotik idatzitako honetan, hark bezain hitz gutxirekin osatuko du genero honetako nobela beltzenetako bat.Inguruotan Le Déserteur kantaren egile izateagatik bere liburuengatik baino ezagunagoa da Boris Vian, eta liburu hau idaztean bere lanik borobilenetako bat burutu zuen.
Liburu honek Nafarroako Gobernuaren eta Eusko Jaurlaritzaren laguntzak jaso ditu
J´irai cracher sur vos tombes
Keywords: Helduentzako Literatura