Ripleyren jokoa - Highsmith, Patricia (1921-1995); Garikano, Asun (Iruñea : Igela, 1995)
Liburu hau askok eta askok irakur dezakete atsegin handiz: idazkera zuzen eta zehatza gustokoa duten guztiek esate baterako, edo suspensea literatura onaren ezinbesteko osagarritzat daukatenek, edo nobela honetan azaltzen diren Ripley edo Jonathan bezalako pertsonaia zintzogaiztoekin neurtzeko arriskua hartu nahi dutenek, eta bi lekutan, fikziozkoan bezala zinezkoan, bizitzeko gai direnek, eta literaturara aurriritzirik gabe hurbiltzen direnek, eta bizitzaz apur bat aspertuta egon eta emozio pittin bat bereganatu nahi dutenek, eta egun euritsuetan sofa gainean etzan eta liburu bat hasi eta bukatu desio izaten dutenek... Bai, horiek denek eta beste askok atsegin handiz irakur dezakete liburu hau. Eta zuk ere bai, irakurle.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren eta Nafarroako Gobernuaren laguntzak jaso ditu.
Jatorrizkoaren izenburua: Ripley´s Game
Keywords: Helduentzako Literatura