Ihesa - Thompson, Jim (1906-1977); Ziganda, Juantxo (Iruñea : Igela, 1991)
IHESAn Depresioaren garaian hezitako gazte baten istorioa kontatzen zaigu, garai hartako beste asko bezala New York paradisua zelakoan bertara joan zen batena. Han pixkanaka delinkuentzian murgilduz joango da eta, gartzelako tunel luzetik atera ondoren, ihes egin beharko du Carol bere lagunarekin batera Mexikoko mugaz haruntzagoko bake mitikoaren bila. Bikotearengan beti somatzen da elkar traizionatzeko zirrikitu bat, eta azkenean, elkarrenganako maitasunak irauten badu ere, badirudi lur jota bukatzen dutela, espero zuten paradisua infernurik surrealistena bihurtzen zaienean, Jim Thompsonek hain maisuki deskribatzen dakien mundu honetako infernuetako bat.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren eta Nafarroako Gobernuaren laguntzak jaso ditu
Jatorrizkoaren izenburua: The Getaway
Keywords: Helduentzako Literatura