Galbidea - Olarra, Xabier; Cain, James M (1892-1977) (Iruñea : Igela, 2011)
Phyllis Nirdlinger, petrolio putzuetan lan egiten duen gizon baten emaztea, etxean dagoela, Walter Huff aseguru saltzailea agertu da poliza bat berritzera. Senarra ez da etxean, eta te bat hartu bidenabar, Phyllis bizitza-aseguruez galdezka hasten da. Walter Huffek ez du denbora asko behar izango han zerbait makurra badela ohartzeko. Bizitza-aseguruak norberak eskatzen ditu, ez bestek. Baina emakume honrrek senarraren asegurua egin nahi du, eta gainera haren oharkabean...Baina emakume haren txorkatilako kate-urrearen parekorik non aurkitu?
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren laguntza jaso du
Jatorrizkoaren izenburua: Double Indemnity.
Keywords: Helduentzako Literatura