Ustekabeko festa - Hutchins, Pat; López Gaseni, Manu ([Pontevedra] : Kalandraka ; [Arre] : Pamiela, 2016)
Festa bat izango zen, baina Untxiren lagunek oso ideia bitxi eta arraroak egin zituzten ustekabe hari buruz. Ahoz ahokoaren umorea istorio jostagarri batean. Ustekabeko festa kontakizun metagarria eta kateatua da, pertsonaia nagusi batetik abiatuta beste eragile batzuk gehituz doana, harik eta, une jakin batean, ordena alderantzizkatu eta istorioaren hasierara itzultzen den arte, pertsonaia guztiak bilduz. Untxi eta Igel, Hontza, Katagorri, Ahate, Sagu eta Azeri, aurre-irakurleentzako eta lehen irakurleentzako album hau (zurrumurruaren edo 'hondatutako telefonoaren' jolasa gogora ekartzen duena) bere umoreagatik eta komunitate bateko kideen arteko harremana naturaltasunez kontatzeagatik nabarmentzen da. Hala, konfidentzia bat ageriko sekretu bihurtzen da, eta gaizki-ulertu harrigarri sorta eragiten du, amaiera zoriontsura iritsi arte.
4 urte arte (urdina)
Keywords: Etxe-abereak; Umorea; Album ilustratuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak