Gerraurreko literatur kritika - Aranbarri, Iñigo; Izagirre, Koldo; Amorebieta-Etxano. Udala; Labayru Ikastegia (Bilbao : Labayru Ikastegia ; Amorebieta-Etxano : Udala, 1996)
"Gerraurreko literatur kritika" izeneko obra honek 1993 urteko Santi Onaindia Beka jaso eban. Bertan autoreek gure idazle eta kulturgileek, gerra zibilaren aurretxoko urteetan, egunkarietan eta aldizkarietan euskal literatura zala-ta agertu zituen eritzien eta eztabaiden barri emoten dabe. Liburua, ikerketalanarekin batera, orduko artikuluen bilduma zehatz eta zabalarekin ornidu dabe.
Bilbiografia: 393.-394. or.
Artikuluen aurkibidea: 395.-398. or.
Aita Santi Onaindia Beka 1993
Keywords: Euskal literatura -- XX. m. -- Historia eta kritika; Monografiak