Gerraurreko literatur kritika / Iñigo Aranbarri, Koldo Izagirre - Aranbarri, Iñigo (Aita Santi Onaindia beka (Labayru Ikastegia), 1996)
"Gerraurreko literatur kritika" izeneko obra honek 1993 urteko Santi Onaindia Beka jaso eban. Bertan autoreek gure idazle eta kulturgileek, gerra zibilaren aurretxoko urteetan, egunkarietan eta aldizkarietan euskal literatura zala-ta agertu zituen eritzien eta eztabaiden barri emoten dabe. Liburua, ikerketalanarekin batera, orduko artikuluen bilduma zehatz eta zabalarekin ornidu dabe.