Postariak bi aldiz deitzen du beti / James M. Cain ; itzulpena, Xabier Olarra - Cain, James M (1892-1977) (Sail Beltza (Igela), 2003)
Gazte etxegabe eta bidezale bat Kaliforniako bide-bazterrreko ostatu batera iristen da. Cora, bertan bizi den neska ederra, adineko greziar batekin ezkonduta dago, eta berehala hasikoda ikusten bere egoera konpontzeko modua: bidea, ordea, bihurria eta malkartsua da.-Maite al nauk, Frank?-Bai. -Beste ezerk axola ez izateko adina?-Bai. -Orduan, bazegok irtenbide bat.1934an argitaratu zen nobela hau debekatuta egon zen Bostonen, bertan agertzen den erotismo eta gogorkeriarengatik, eta pantailetarako bidea itxi egin zitzaion 1946 arte. Cainek bi maisulan idatzi zituen, Ross McDonaldek adierazi zuenez: Postariak bi aldiz deitzen du beti eta Galbidea. Eta Albert Camusek berak aitortu zuen bere Arrotzak zerbait baino gehiago zor diola nobelatxo honi.