Euskal literatur sistema eta literaturaren didaktika aztergai : idazle, kritikari eta irakasleen iritziak teoria komunikatiboen argitara - Alonso Amezua, Idurre; Amorebieta-Etxano. Udala; Labayru Ikastegia (Bilbao : Labayru ikastegia ; Amorebieta-Etxanoko Udala, 2008)
Liburu honek literatur sistema eta literaturaren didaktika aztertzen ditu. Helburu horrekin, Euskal Herriko hogeita hamalau idazle eta kritikariren iritziak jasotzen dira lehenengo atalean. Haien ekarpenetan oinarritua, egileak euskal literatur sistemaren ikuspegi orokorra eskaintzen du. Bigarren atalean, euskal literaturaren didaktikarako hurbilketa aurkituko du irakurleak. Batxilergoko irakasleei egindako galdeketetatik, eta curriculumaren zein testuliburuen azterketetatik abiatuta, euskal literaturaren irakaskuntzak XXI. mendearen atarian bizi den egoera deskribatzen du.
Bibliografia: 85.-93. or.
Aita Santi Onaindia beka 2005
Keywords: Euskal literatura -- Didaktika; Euskal literatura -- Ikasketa eta irakaskuntza; Monografiak