Midasen kuttunak - Olarra, Xabier; London, Jack (1876-1916) ([Iruñea] : Igela, 1991)
Londonen literatur lanek batez ere Alaska eta Itsaso Urrunetan kokatutako ipuinak ekartzen dizkigute gogora: Oihanaren Deia Letagin Zuri, Hegoaldeko Itsasoetako Ipuinak... baina bada hortik kanpora ere ukitu zuen makina bat gai.Horrelakoak bilduz osatu dugu ipuin bildumatxo hau. Ez dira Jack Londonen ipuinik adirazgarrienak. hauek misterioa eta ustekabea, fantasia eta bizimodu gogorra dituzte osagai.Midasen Kuttunak izeneko ipuinak anarkista-talde baten jokabide gupidagabea azaltzen digu; Musuhutsen torturari ihes egiteko asmazio xelebre bat. Errainua eta Distiran ikusezintasunaren gaia erabitlzen du. Eta ilargi-mutur izenburukoak hilketa artistikoarena.
Edukia: Midassen kuttunak ; Musuhuts ; Errainua eta distira ; Ilargi-mutur
Jatorrizko ipuinen izenburuak: The Minions of Midas; Lost Face; The Shadow and The Flash; Moon Face.
Keywords: Helduentzako Literatura