Jira bira munduari begira : 24 jolas, 12 tailer, 12 errezeta, 12 ipuin - Azpiri, Oiakue; Garay, Ixone; Ramos, Ander; Maitane, Maitane; Macho, Alex; Bizkaiko Urtxintxa Aisialdiko Eskola; Bizkaia. Foru Aldundia; Euskadi. Jaurlaritza; Bilbo. Udala ([Bilbo] : Urtxintxa Eskola - Bizkaia, 2010)
Hamabi herrialde ezberdineko 24 jolas, 12 tailer, 12 errezeta eta 12 ipuin aurki ditzakezue. Agertzen dinren herriak, Euskal Herrian dagoen kultur aniztasuna kontuan hartuta aukeratu ditugu. Bilduma honen barnean, jatorri kultural ezberdinetako haurrek, herrialde ezberdinak aurkeztuko dizkigute, hortaz, hurrengo hamabi herrialde hauen inguruko informazioa izango dugu Jira Bira Munduari Begira-n: Brasil, Txina, Ijito Herria, Sahara, Kolonbia, Filipinak, Euskal Herria , Bolivia, Senegal, India, Errumania eta Maroko.
Keywords: Kultura-aniztasuna; Herri ipuinak; Sukaldaritza -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Erreferentzia-materialak