Jira bira munduari begira : 24 jolas, 12 tailer, 12 errezeta, 12 ipuin / koordinatzailea, Maitane Muñoz, egileak, Oiakue Azpiri... [et al.] ; ilustrazioak, Alex Macho ; Urtxintxa Eskola - Bizkaia - Azpiri, Oiakue; Garay, Ixone; Ramos, Ander; Maitane, Maitane; Macho, Alex (Urtxintxa Eskola - Bizkaia, 2010)
Hamabi herrialde ezberdineko 24 jolas, 12 tailer, 12 errezeta eta 12 ipuin aurki ditzakezue. Agertzen dinren herriak, Euskal Herrian dagoen kultur aniztasuna kontuan hartuta aukeratu ditugu. Bilduma honen barnean, jatorri kultural ezberdinetako haurrek, herrialde ezberdinak aurkeztuko dizkigute, hortaz, hurrengo hamabi herrialde hauen inguruko informazioa izango dugu Jira Bira Munduari Begira-n: Brasil, Txina, Ijito Herria, Sahara, Kolonbia, Filipinak, Euskal Herria , Bolivia, Senegal, India, Errumania eta Maroko.