María eta biok - Gallardo, María; Montorio, Bego; Gallardo, Miguel (1955-2022) ([Bilbo] : Astiberri, 2014)
Amaia Hervás haur eta gazteen psikiatra honela mintzo da liburuaz: "Autismoa duten umeekindiharduten irakasle, profesional eta gurasoek ondo dakite zein garrantzitsua den egoerak edo ideiaktransmititzen dituzten irudi argi eta sintetikoak erabiltzea ume horiekin. Miguel Gallardo ohitutadago bere alaba Maríarekin irudi bidez komunikatzen, eta liburu honetan horixe konpartitu nahidu irakurleokin -gu María bagina bezala-, irudien bitartez argi uler dezagun bere mezu soil etalaburra. Maríaren, bere aitaren eta bere ingurukoen sentsazioak eta emozioak adierazten dituztenirudiz gainezka dago liburu hau. Miguelek aspaldi daki bere irudi zoragarriek María poztu eta lasaituegiten dutela, mundu hau ulertzen laguntzen diotela, eta gurekin ere erabili nahi ditu, Maríarenemozioak -aitarekikoak, maite dituenekikoak- parteka ditzagun".
Keywords: Autismoa; Komikiak; Helduentzako Literatura