Hiltzailea nire baitan - Thompson, Jim (1906-1977); Elustondo, Miel Anjel (Iruñea : Igela, 2006)
Lou Ford sheriffa normala da, itxuraz. Baina halako batean prostituta batengana joan, eta bere barneko piztia esnatu zaio... Geroztik ez du ezeren aurrean atzera egingo. Egindako hilketa bakoitza beste batez estali beharko du, bakoitza odol hotz-hotzean prestatu eta gero. Hala esan omen zion behin Jim Thompsoni West Texasen sheriff laguntzaile batek, bekoz beko begiratuz eta irribarreaz hortzak agerian utziz: "Hemen bizi izan nauk bizitza osoan. Guztiek ezagutzen naitek eta hi, berriz, inork ez. Zer ondorio ateratzen du hortik hi bezalako tipo azkar batek? Burua haizez eta ustez betea duk. Zer iruditzen zaik egingo lukeela herri txiki bateko kirten batek honelako kasu batean? Gauza pare bat esango diat. Ez zagok asmatzerik gizon bat nolakoa den, begiratu hutsarekin. Ez zagok jakiterik zer egiteko gauza den aukera baldin badu". Hogeita hamar urtez gogoan izan ondoren, papereratu ahal izan zuen pertsonaia hori, Lou Ford hiltzailea, eta hala ere ez omen zuen burutik kentzerik lortu.
Liburu honek Eusko Jaurlaritzaren laguntza jaso du.
The Killer Inside Me
Keywords: Helduentzako Literatura