Imabelleren amodioz - Himes, Chester (1909-1984) (Iruñea : Igela, 1991)
Chester Himesen nobeletako mundua Harlem da, Harlem oniriko bat, ameskaiztoz betea baina umorez gozatua. Harlemen ez dago inuzentea izaterik. Kaikuek jai dute. Mozoloek bizia galtzeko arriskua dute nonahi eta noiznahi. Imabelleren Amodioz nobelako protagonista, berriz, iñuxente-marka guztiak hausten dituen gizarajoa da. Ez da ohartzen, Imabellek 10$ak egiteko formula sekretua dakien gizon bakarra aurkezten dionean, ziria sartu nahi diotela. Amodioa itsua baita. lmabelleren Amodioz bere bizitza osoan aurreratutako diru guztiak galduko ditu, nagusiari lapurreta egingo dio galdutakoa berdintzeko, eta lapurtutako diru hori jokoan galduko du. Eskerrak Jacksonek baduen anaia bizki bat, berari buruan falta zaiona sobran duena: Karitateko Ahizpaz mozorroturik bizimodua ateratzeko gauza den atalajea.Lagun hauekin, eta Coffin Ed eta Grave Digger, bi polizia beltzekin Harlem aldeko kale zaratatsuetan murgiltzea, eromenaren zoko ilunenetan bidaiarik haluzinagarriena egitea da.
Liburu honek Nafarroako Gorbernuaren eta Eusko Jaurlaritzaren laguntzak jaso ditu
Jatorrizkoaren izenburua: For love of Imabelle
Keywords: Helduentzako Literatura