Eta ez zen alerik ere geratu : (hamar beltx) - Christie, Agatha (1890-1976); Navarro, Koro (Iruña ; Igela, 2016)
Zortzi pertsona, elkar ezagutzen ez dutenak, ingeles kostaldeko uharte batera gonbidatu dituzte. Vera Claythornek uste du idazkaritarako kontratatu dutela; Philip Lombard, abenturazale bat, eta William Blore, detektibe-ohia, ziur daude zaintzaile lanetan aritzeko kontratatu dituztela; Armstrong doktoreak uste du uhartearen jabearen emaztea zaintzeko behar dituztela beraren zerbitzuak. Eta Emily Brent, Mac Arthur jenerala, Tony Marsten eta Wargrave epailea, berriz, aspaldiko lagunak bisitatzera gonbidatuak direlakoan daude. Uhartera iristen direnean, Rogers senar-emazteek egiten diete harrera, etxezainak eta giltzariak alegia, eta esaten diete Owen jauna ez dela iritsiko hurrengo egunera arte. Gau horretan bapo afaldu ondoren, disko batean grabaturiko ahots batek bakoitzari hilketa bat leporatzen dio, eta konturatzen dira inork ez duela ezagutzen "Owen jaun" delako hori. Beraz, plan makur batek ekarri ditu guztiak uhartera. Zer egin eztabaidatzen ari direla, bertan hiltzen da Tony Marston, whisky pozoitua edanda . . .
Liburu honek Eusko Jaurlaritzako Kultura Sailaren laguntza jaso du
And Then There Were None
Keywords: Helduentzako Literatura