Udako egitasmoen eskuliburua / Urtxintxa eskola eta Joxe Jimenez - Jiménez, Joxe (Urtxintxa Eskola, 2005)
Udako egitasmoak izeneko eskuliburua, aisialdi alorreko pedagogian diharduten profesionalei eskainitako baliabide praktiko bat da, beren eguneroko zereginetan erabil dezaten. Eskuliburu hau egiterakoan ezinbestekoa iruditu zaigu udako egitasmoen inguruan gaurdaino indarrean egon diren praktikak eta teoriazazioak eguneratzea eta gizartearen egungo premietara egokitzea. Helburu hori aintzat harturik, komenigarria iruditu zaigu material hau argitaratzea, zehaztapen batekin: liburuaren edukia gida moduan erabiltzeko aholkua.