Injustizia haurrei kontatua / [egilea] Denis Langlois ; [marrazkiak, Aitor Larrañaga "Peli" ; itzulpena, Pernando Barrena] - Langlois, Denis (Axuri beltza (Txalaparta), 2000)
Bidegabekeria nagusi da munduan. Izan ere, injustizia ageri da edonon, poliziak gehiegikeriak egiten ditu, langileen eta ugazaben arteko ezberdintasunak handiak dira, atzerritik lanera etortzen diren etorkinei oinarrizko eskubideak urratzen zaizkie, adineko pertsonek eta ezinduek arazoak dituzte, etxebizitza erostea gero eta zailagoa da, hainbat herrialde gerren eta hildakoen kontura aberasten ari dira, emakumeek eskubide ugari zapalduak dituzte... Ez da erraza hainbeste bidegabekeria ulertzea. Liburu honek, gertatzen dena azaltzeaz gain, egoera konpontzeko gure eskolan, lantegian edota etxean abiarazi ditzakegun ekimenak aurkezten dizkigu.