Uala maitasuna / Frei Betto ; itzultzailea, Bego Montorio - Betto, Frei (Axuri beltza (Txalaparta), 1993)
Naturarekiko harreman estuan bizi den gizon indiarra dugu Uala. Brasilgo oihan bateko ibaiak, gizon txuria zuhaitzak bota eta soroak erretzena aridela kontatu egin dio, oihaneko izakiak eta bizimodua arrisku bizian ikusten baititu. Hil ala biziko kontua beraz, Uala apostu gogorra egitera bultzatuko duena.