Haurren hiria : hiria pentsatzeko beste modu bat / Francesco Tonucci ; itzulpena, Maider Elkoro Gabilondo, Ester Zarraua Isasi-Isasmendik zuzendua ; [euskal edizioari eginiko hitzaurrea, Lorea Agirre] - Tonucci, Francesco (Txatxilipurdi, 2013)
Lorea Agirrek euskarazko edizioari eginiko sarreran dioen bezala, Francesco Tonucciren begirada zolia da. Francesco Tonucciren ekarpena komunitategintza da. Francesco Tonucciren ekarpena polistikoa da. Francesco Tonucci hiriaren kontzepzio berrien aurka dago, trukerako baino salerosketarako espazioa duen hiriaren aurka. Kotxeak edonon daudelarik, espazio publikoa berreskuratzearen beharra inoiz baino garrantzitsuagoa da haurrek kalean jolas dezaten, eskolara bakarrik joateko autonomia berreskuratu dezaten, kalea elkartrukerako espazioa izan dadin... Euskarara ekarri dugu Francesco Tonucci, komunitatearen biziberritzeak eta bestelako komunitate baten aldarriak hizkuntza berreskurapenarekin topo egiten duelakoan...