Kalea guztiona da / Kurusa ; itzultzailea, Joxe Mari Nuñez - Kurusa (Axuri beltza (Txalaparta), 1994)
San Jose auzoko haurrek parkea lortzea erabaki dute. Horretarako eskura dituzten bide guztiak jorratuko dituzte: kontzejua, prentsa, zinegotziak... Baina gauzak ez dira beti oso argiak izaten. Zinegotziak interesa handia azaltzen du, baina jakina, segituan izanen dira udal hauteskundeak. Justiziaz zor zaiguna, ez digu inork oparituko.