Trostan, hegan zein narrazean - Gorrindo, Karlos; Zapirain, Montxo (Tafalla : Txalaparta, 1994)
Mikelek oso interes handiz hartu du hirian zooa jarri behar duteneko berria. Baina hasieran, besterik ez; geroxeago konturatuko da zooaren itxura alaiaren atzean, dena ez dela hain polita. Animaliak giltzaperaturik bizi dira, euren etxeak, familiak eta lagunak dituzten lekutik oso urrun, eta gainera gehienentzat jasangaitza den egoeran. Arazo latz honi irtenbide egokia ematen saiatuko da Mikel gaztea.
7 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Animalia gizatiarrak -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Zooak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak