Hik hasi 215 : Aiurri Montessori-eskola : Maria Montessori, mendea bete duen pedagogia aurrerakoia (Lasarte-Oria : Xangorin, 2017)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: - Bullynga: honaino! -Albisteak -Gai nagusia: Aiurri Montessori-Eskola. Maria Montessori, mendea bete duen pedagogia aurrerakoia -Elkarrizketa: Agueda Laraudogoitia (Kiva-programaren arduraduna Ikastolen elkartean): "Pertsona bakoitzak den bezalakoa izateko eskubidea du, horregatik inolako kalterik jasan beharrik gabe" -Esperientziak: Nafarroako Ikastolen Elkartearen proiektua. Gure ondarea QR kodean. Irene Lopez Goñi (NUPeko irakaslea) -Ekarpenak: "Pedagogo sortzaileak. Bernard Aucouturier" liburua. Alvaro Beñaran (psikomotrizista) -Galdeidazu: Alex Altuna (Gorputz Hezkuntzako irakaslea). Zer-nolako ekarpena egiten dio gorputz-hezkuntzak XXI. mendeko hezkuntzari? -Argitalpenak -Proposamena: Durangaldeko HONTZA natur zientzien museoa. Ezagutu, maitatu, babestu -Atzeko atetik: Eneko Bidegain (idazlea, kazetaria eta Mondragon Unibertsitateko irakaslea)
2017/01/19
2017/06/27
Ikasmaterial honek Hezkuntza Sailaren dirulaguntza jaso du (EIMA 1, 2017ko deialdia)
2017/06/27
Keywords: Laraudogoitia, Ageda -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; Eskola-jazarpena; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak