Zientzia Astea : alfabetatze zientifikoa = alfabetización científica - Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua; Herrera Fernández, Eduardo; Fernández Iñurritegui, Leire; Pérez, María ([Bilbo] : Universidad del País Vasco, Servicio Editorial = Euskal Herriko Unibertsitatea, Argitalpen Zerbitzua, 2014)
Jakintza zienti?koa eguneroko errealitatea ulertzeko eta harekin eraginkortasunez elkarrekintzan jarduteko gure gizarte bilakaeran nagusi izan behar duten oinarrizko gaitasun batzuekin lotua dago. oinarrizko gaitasun batzuekin lotua dago. Horretarako, diseinu gra?koaren bidez, nahasmenetik atera eta jakintza berria sortzen jarraitzeko begiak ireki eta gure begirada berreraikitzeko beharraz ohartarazten lagundu nahi dugu. Ikusteko, pentsatzeko eta egun aurrean ditugun galderei erantzuteko modua berritzeko funtsezko tresna bihurtuko den "begirada zienti?ko" bat.Liburu honetan berrogeita hamar "galdera tipogra?ko" azaltzen dituzten irudien paisaia bat topatuko dugu; zientzialari ospetsuen adierazpenen hautaketa baten edukia bisualki argitzeko helburuarekin. Esperientzia pertsonaletatik abiatuta eginiko teoria partikularrak, momentu jakinetan arazoak ikuspegi desberdin batetik konpontzeko balio izan dezaketenak. Liburuetan ikasten ez diren formula magistralak."Hitzezko irudiak", gure gizartearen alfabetatze zienti?koaren beharra nabarmentzeko estrategia bat. Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitateak pertsonen jakin-mina eta harridura pizteko erabili nahi duen diseinu gra?koko baliabide bat. Aldi berean, jakintza zienti?koa lortzeko bideak egiteko moduari buruzko hausnarketa ere sustatu nahi du.
Keywords: Diseinu grafikoa; Artea eta zientzia; Monografiak