Anestesiako eskuliburua - Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua; Martínez Ruiz, Alberto; Calvo Santibañez, Itxaso; Uriarte Apellaniz, Mikel ([Bilbo] : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2016)
Anestesia a-estesia berba greziarretik dator. Bere definizioa hau izango litzateke: helburu medikoek edo patologiak eragindako sentsibilitate galera osoa edo partziala. Horrela, anestesiologia mina arintzea eta paziente kirurgikoaren zainketa osoa lantzen dituen zientzia medikoa da. Liburu honek ikasleentzako anestesiologiaren oinarrien inguruko informazio-iturri izatea du helburu. Bertan 18 gai jorratuko dira modu xume baina zorrotzean, batez ere espezialitate zabal honetan zehar lehen pausuak eman nahi dituztenei zuzenduta. Kirurgiari zuzendutako anestesiatik hasita, min kronikora arte, tartean politraumaren maneiua alde batera utzi gabe, testu zabal honetan guzti horien eta gehiagoren inguruko zalantzak argitu ahal izango ditu irakurleak.
Keywords: Anestesiologia; Medikuntza; Monografiak