Kariuki / Meja Mwangi ; itzultzailea, Aintzine Mendizabal - Mwangi, Meja (Axuri beltza (Txalaparta), 1995)
Kariukik hamahiru urte dauzka eta Keniako herrixka batean bizi da Mau-Mauak zapalkuntza kolonial britainiarraren aurka altxatu diren garaian. Lagun berria egin du, Nigel, hamaika urteko mutila. Kolonoa den bere aitonaren etxera etorri da Ingalaterratik oporrak igarotzera. Ehiza eta arrantza egiazko abenturak bilakatuko dira Nigel eta Kariukirentzat. Bere anaiari gutun bat eramateko egindu dioten lagun kezkagarriak aurkitu ditu Kariukik oihanean. Bi lagunak ehiza egiten daudela, gizontxo txuria desagertu egin da...