Eskola kulturaniztunetan irakastea eta ikastea : ikuspegi integratu bat - Coelho, Elizabeth; Iñurrieta, Iñaki; Roque Eguzkitza, Iñigo; Errasti, Begoña; Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua ([Leioa] : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2016)
Liburu honek eskolek eta irakasleek izan ditzaketen ikuspegien eta estrategien adibideak eman nahi ditu, zertarako eta eskola eta ikasgela kulturaniztunetako ikasle guztien beharrei erantzuten dieten hezkuntza-esperientziak eskaintzeko. Ideia asko bereziki lagungarri gertatuko zaizkie etorkin berriak hartzen dituzten eremuetako hezitzaileei. Liburua eskola eta eskolabarruti eleaniztun, kulturaniztun eta arrazaniztunetako irakasle, zuzendari eta curriculum-aholkulari guztientzat idatzia da. Praktiketan ari diren irakasleek eta eskola kulturaniztunetan lan egiteko prestatzen laguntzen dieten hezitzaileek ere aurkituko dituzte lanerako iradokizun eta ideia baliagarriak liburu honetan. Liburu honetako ideia eta gai batzuk, azkenik, hezkuntza ikertzaileei gerta dakizkieke interesgarri aztergai gisa.
Erreferentzia bibliografikoak. 268.-280. or.
Teaching and learning in multicultural schools
Keywords: Hizkuntza-gutxiengoak; Kulturartekotasuna hezkuntzan; Eskolaratzea; Hizkuntza-aniztasuna; Kultura-aniztasuna; Monografiak