Kalitatezko kazetaritza, ba al dago etorkizunik? : erreferentziazko prentsaren eboluzioa Euskal Herrian eta Europan (2001-2014) - Aiestaran, Alazne; Ramirez de la Piscina, Txema; Agirre, Antxola; Zabalondo, Beatriz ([Bilbo] : Universidad del País Vasco, Servicio Editorial = Euskal Herriko Unibertsitatea, Argitalpen Zerbitzua, 2015)
Liburu honen funtsa oso labur azaltzen da: kazetaritzaren oraina eta geroa. HGH Ikertaldea, akademia eta lanbideko beste hainbat aditu eta profesional bezala, kezkatuta dago lanbidearen barruan gertatzen ari diren aldaketen ondorioz. Mudantza hauek eraginik izan al dute informazioaren kalitatean? Ebaluatu al daiteke informazioaren kalitatea? Nolatan, zein irizpidetan? Eta euskal hedabideak, nola daude? Europako onenen mailan? Iker-galdera horiek lanaren abiapuntu, abiarazle eta helmuga izan dira ikerlan honetan. Egitasmoan parte hartu dugun guztiok kontziente ginen desa) oaz, egoeraren gordinaz, baita geroari begira planteatzen ari diren inkognitez ere.
Keywords: Kazetaritza; Monografiak