Izarratu / Maria Markotegi ; [irudiak, Sagri Mauleon] - Markotegi, Maria (Axuri beltza (Txalaparta), 1998)
Joanes eta bere ikaskideak museora eraman ditu Virginia andereñoak. Herri eder bat ageri den koadro bati begira dagoela, majiaz edo auskalo nola, Izarratu herrian agertu da bapatean. Joanesek Ban margolaria ezagutu egiten du eta baita lagun handia egin ere. Berak kondatu egiten dio Izarratuko historia eta baita zer nolako garrantzia izan duten margoek eta koadroek herri horren garapenean. Museoen mundu liluragarrira egindako bidaia majikoa dugu Izarratu.