Hik hasi 214 : jantokiak aztergai : hiru gako aldaketarako : izaera hezitzailea, lanpostu duinak eta elikadura burujabetza (Lasarte-Oria : Xangorin, 2017)
"Hik Hasi" euskal heziketarako aldizkaria pedagogiaren inguruko euskal aldizkari bakarra da. Euskara hutsez argitaratzen den hilabetekaria da. Argitalpenarekin batera urtero jardunaldiak eta mota desberdinetako aktibitateak sortzen ditu. Lehen zenbakia 1995. urtean argitaratu zuen irakasle talde zabal batek, euskal hezkuntzari buruzko informazio, eztabaida eta elkargunerako bitarteko izan nahian. Besteak beste, irakasle haien artean zeuden Joxe Mari Auzmendi eta Lore Erriondo. "Hik Hasik" ezaugarri hauek hartu zituen abiapuntutzat: euskalduna, nazionala, hezkuntza komunitateko partaide guztiena, baterakoia, irekia, plurala eta independentea.
-Editoriala: Balia dezagun PISA -Albisteak -Gai nagusia: Jantokiak aztergai. Hiru gako aldaketarako: izaera hezitzailea, lanpostu duinak eta elikadura burujabetza -Elkarrizketa: Heike Freire (pedagogoa eta filosofoa) -Esperientziak: Arreta goiztiarra Santo Tomas Lizeoan. Prestakuntza, zailtasunetan dauden haurrei erantzuteko benetako tresna -Ekarpenak: "Pedagogo sortzaileak: Emmi Pikler" liburua. Juanjo Quintela (psikologoa) -Galdeidazu: Oihana Ameskua (Agora Filosofia elkarteko kidea). Zergatik eta zertarako da beharrezkoa filosofia eskolan? Filosofia, jalgi hadi plazara -Argitalpenak -Proposamena: "Uhartearen altxorra" erakusketa. Mundua ehun ipuinetan -Atzeko atetik: Irati Anda (eskalatzailea)
2016/12/19
2017/06/27
2017/06/27
Keywords: Freire, Heike -- Elkarrizketak; Eskola alorreko aldizkaria; EIMAk onetsitako materialak; Baliabide digitalak; Elkarrizketak