Tropezista / [testua] Jorge Gonzalvo ; [ilustrazioak] Elena Odriozola ; [itzultzailea, Juan Kruz Igerabide] - Gonzalvo, Jorge (Denonartean, 2015)
Maitasun-istorio bat dakar album ilustratu honek. Neska, kalean lan egiten duen malabarista da, Tropezista izena du eta estropezu egiten du behin eta berriz.Mutila, gurpil bakarreko bizikletan ibiltzen trebea da. Baina neskak behin eta berriz estropezu egiten duenez, nola egin aurre arazo horri elkarrekin bizitzen jartzean? Ezin aipatu gabe utzi Elena Odriozolaren marrazkiak. Erliebea dutela dirudi. Aparta. Euskadi Saria lortu zuen Elenak lan honekin 2013an.