Euskarazko vertsoak - Azkue, Eusebio Maria (1813-1873); Astigarraga, Asier; Bijuesca, K. Josu; Labayru Ikastegia; Bilbao Bizkaia Kutxa (Bilbao : Labayru Ikastegia : Bilbao Bizkaia Kutxa, 1991)
Gaur egun Eusebio Mª Azcue ia-ia ezezaguna dogun arren, baditu idazle honek, bai hizkuntza aldetik baita literatura aldetik bere, hainbat baliozko ezaugarri euskal literaturaren historian bere lekua izan dagian duin egin dabenak.
Keywords: Poesia; Helduentzako Literatura