Igela beldurrez dago / [testua eta ilustrazioak] Max Velthuijs ; [itzulpena, Patxi Elizegi] - Velthuijs, Max (1923-2005) (Igela (Ttarttalo), 2013)
Mende laurdena bete du Igelak, Max Velthuijs ilustratzaile eta idazleak asmaturiko pertsonaiak, mundu osoan arrakasta nahiz sariak irabazi dituenak. 50 hizkuntzatara itzuli da bilduma hau, kalitate artistikoa eta bizitzako oinarrizko gaiak uztartzen dituena: maitasuna, adiskidetasuna, beldurra, heriotza, autoestimua, integrazioa... Edizio gaurkotu honekin egungo haurren eskuetan jarri nahi ditugu Igelaren eta haren lagunen abentura eder eta hunkigarriak, umorez eta jakintzaz beteak. Igelak ez du mamuetan sinesten, eta bere lagun Ahateak eta Txerriak ere ez, baina egun batean, gauaren isilean, hots arraroak aditzen hasi dira. Denak elkarrekin sartu dira Txerriaren ohean, elkar animatzeko, eta hurrengo goizean... a zer sustoa hartuko duen Erbiak!