Bihotzak dun-dun - Meabe, Miren Agur; Morente, Enrique (Donostia : Elkar, 2015)
Learen aita langabezian geratu, eta goiko Ixidro zaharra zaintzen hasi da. Neskatxoak harreman hori, eskolako gorabeherak, familiako kontuak, lagunen arteko abenturak eta abar kontatuko dizkigu, baita noizean behin izaten dituen "bidaiak" ere. Bidaia horietan amets bera izaten du beti: oraindik zein den ez dakien lore bat topatu beharra. Urtaroen haritik eta hainbat testu mota erabiliz -gutunak, poemak, igarkizunak, kantak...- ume sentibera baten eguneroko bizimodua kontatu digu Miren Agur Meabek.
10 urtetik 13 urtera (berdea)
Keywords: Abenturak; Emozioak eta sentimenduak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak