Iruzurgilea - Cain, James M (1892-1977); Olarra, Xabier (Iruñea : Igela, 2002)
James M. Cainek bi maisulan idatzi zituen, Ross Mcdonaldek esan zuenez: Karteroak beti bi aldiz deitzen du eta Galbidea, nobela beltza gogoko dutenek aise ahazten ez dituzten bi liburu, edo zinezaleak ederki gozarazi dituen bi titulu.Horiekin gozatu on bat hartu izan dutenek, atseginez irakurriko dute beste hau ere, haietan dauden elementu guztiak, dos° txikiagoetan bada ere, hemen badituztelako: amodioa, lapurreta, heriotza. Beti koktel bera prestatzen du Cainek, beti osagai berdinak dira erabiltzen dituenak, baina aldiro aldatzen da pixka bat nahasteko modua eta osagai bakoitzetik erabiltzen duen neurria, betiere ahotik ongi pasatzen den edari bizi bat prestatzeko.
Jat. izenb.:The Embezzler
Keywords: Helduentzako Literatura