Tratatu politikoa - Spinoza, Baruch (1632-1677); Peña Echeverría, Francisco Javier; Euskal Herriko Unibertsitatea; Antxustegi Igartua, Esteban; Ezkiaga, Patxi (1943-2018) ([Bilbo] : Universidad del País Vasco = Euskal Herriko Unibertsitatea, 2013)
«... izan ere, egoera naturalean gizonik boteretsuena arrazoiaren gidaritzapean diharduena den bezala, era berean, arrazoiak fundatu eta zuzendutako gizartea da boteretsuena eta autonomoena. Hain zuzen ere, buru batek bakarrik zuzendutako jendetzaren boterearen arabera erabakitzen da gizartearen eskubidea.»
Bibliografia: LXV-LXVII or.
Keywords: Politika -- Filosofia; Monografiak