Tratatu politikoa / Baruch Spinoza ; sarrera, Javier Peña Echeverría ; itzulpena, Patxi Ezkiaga Lasa ; Esteban Antxustegi Igartua (Arg.) - Spinoza, Baruch (1632-1677) (Limes, 2013)
«... izan ere, egoera naturalean gizonik boteretsuena arrazoiaren gidaritzapean diharduena den bezala, era berean, arrazoiak fundatu eta zuzendutako gizartea da boteretsuena eta autonomoena. Hain zuzen ere, buru batek bakarrik zuzendutako jendetzaren boterearen arabera erabakitzen da gizartearen eskubidea.»