Eremu elektromagnetikoen oinarriak ingeniarientzat - Euskal Herriko Unibertsitatea. Argitalpen Zerbitzua; Durana Apaolaza, Gaizka; Aldabaldetreku Etxeberria, Gotzon ([Leioa] : Universidad del País Vasco, Servicio Editorial = Euskal Herriko Unibertsitatea, Argitalpen Zerbitzua, 2014)
Informazioaren teknologietan erabilitako haririk gabeko eta zuntz optiko bidezko komunikazioak ahalbidetzen dituzten uhin elektromagnetikoen oinarriak jorratzen ditu testuliburu honek.Egileek urte luzeetan Euskal Herriko Unibertsitateko (UPV/EHUko) telekomunikazio-ingeniaritzako ikasle ugariri emandako irakaspenaren pizgarriak eragin du testuliburu honen sorrera. Liburuaren argitalpena urteetan erabili eta landutako eskola-apunteen bilketa eta orrazketaren emaitza da.Testuliburuan aurkezten den materiala nagusiki telekomunikazioingeniaritzako ikasleei zuzendurik badago ere, ingeniariek eta zientzialariek ere erabil dezakete kontsulta-tresna azkartzat.Uhin elektromagnetikoen oinarriak eta propietate garrantzitsuenak deskribatuz abiatzen da liburua. Ondoren, testuaren muinak ingurune mugagabe eta mugatuetan uhin elektromagnetikoen hedapena aztertzen du, betiere estilo zuzen eta argia erabiliz. Azaldutako kontzeptuak eta ideiak finkatzeko asmoz, adibideak eta irudiak tartekatzen ditu momentu oro.
Bibliografia: [191] or.
Keywords: Eremu elektromagnetikoak; Monografiak