Emakumeak, arraza eta klasea - Davis, Angela Y.; Sarriugarte, Danele (Donostia : Elkar : Jakin, 2016)
Angela Davis pentsalari eta aktibista ezagunak emakume, beltz eta klase sozial apalekoa izateak dakartzan hiru zapalkuntzak lotu zituen aurreneko aldiz liburu honetan. Esklabotza sistema, mugimendu abolizionista eta sufragista, abortua edota etxeko lanak problematizatzen ditu, eta horrekin, ordura arteko feminismoa, hau da, feminismo zuria, arraza eta klase menperakuntzekiko itsu izan zela agerian utzi.
Women, race, and class
Keywords: Emakumeak -- Eskubideak; Arrazismoa -- Ameriketako Estatu Batuak; Feminismoa- -- Ameriketako Estatu Batuak; Esklabotasuna- -- Ameriketako Estatu Batuak; Emakumeak- -- Ameriketako Estatu Batuak- -- Historia; Saiakerak