Zakurraren poema eta beste hezurrak / Martin Etxeberria - Etxeberria Garro, Martin (Elkar Poesia, 2011)
Hondar aleak itsasten zaizkit orpoetan. Eta ez dakit lurra den, hautsi dena, edota itsasoa. Nire pausoa eten nahi duena. Ibili nahi nauena. Nire gatza apartu arte. Nire hatsa apurtu arte. Edo ni naizen, besterik gabe, pixkanaka desegiten.