Dotrina christiana - Materre, Esteve (O.F.M.) ( l. 1606-1623); Rementeria, Jose Mari; Labayru Ikastegia; Bilbao Bizkaia Kutxa Fundazioa (Bilbao : Labayru Ikastegia : Bilbao Bizkaia Kutxa Fundazioa, 2007)
Materre, berez euskalduna izan ez arren, Ziburuko frantziskotarren komentura bialdu ebenean Saran ikasi eban euskeraz. Itzulpen hau egin eta bost aldiz argitaratu zan. 1623ko bigarren argitalpenetik ale bakarra ezagutzen da, Oxfordeko Biblioteca Bodleyanan dagoana. Ale horretatik aterata dago faksimile edizino hau.
Azalean: Bigarren impresionean debocinozco othoitz eta oracino batçuez berreturic. Aita Esteve Materre San Franciscoren ordenaco fraideac hirur partetan eguina. Bordelen Iacques Millanges erregueren imprimaçaillearenean. 1623
Keywords: Kristau-ikasbidea; Monografiak