Dotrina christiana / Aita Esteve Materre ; aurkezpena, Jose Mari Rementeria - Materre, Esteve (O.F.M.) ( l. 1606-1623) (Arragoa, 2007)
Materre, berez euskalduna izan ez arren, Ziburuko frantziskotarren komentura bialdu ebenean Saran ikasi eban euskeraz. Itzulpen hau egin eta bost aldiz argitaratu zan. 1623ko bigarren argitalpenetik ale bakarra ezagutzen da, Oxfordeko Biblioteca Bodleyanan dagoana. Ale horretatik aterata dago faksimile edizino hau.