Hezkuntza ikerkuntzarako hiztegia / J. F.Lukas...[et al.] (Unibertsitate saila (Erein), 2000)
Hezkuntzara egokitutako ikerkuntzan, gure eguneroko lanean, euskarak hiztegi-mailan duen hutsuneaz jabetu gara. Premia honi oso apal erantzuteko asmoz talde-lanean egindako emaitza duzu lan hau, irakurle. Bereziki hezkuntzaren alorreko ikerkuntza hartu dugu abiapuntutzat. Bestalde, unibertsitateko beharretarako eta euskararen normalizaziorako proposamen gisa dago idatzia. Esan beharra dago lan honen jatorria gure eskuetara heldu zen eskaera bat izan zela. Angel Forner eta Antonio Latorre adituek osatutako Diccionario terminológico de investigación educativa y psicopedagógica lanerako hitzen euskal ordainak ematearen asmotik sortua.