25 kanta eder : (gabon abestiak) - Intxaurraga, Gorane; Labayru Ikastegia (Bilbao : Labayru Ikastegia, 2011)
Gabonetan kantu bereziak egiten dira, eta horreetarikoak batu dira liburu honetan. Gure tradizinokoak dira gehienak; banakak, ostera, bertakotuta daukaguzanak.
Kantak: A, a, a, ardo gorri naparra ; Ai, Mari Migel ; Aiko, Joaniko ; Anton bat eta Anton bi ; Ardoa eta gizona ; Ardoa ; Atzo, atzo, atzo ; Bazkaldurikan bapo-bapo ; Bizkaiko bazter abten ; Donostiako hiru damatxo ; Errukarria ; Ez da filosoforik ; Glu, glu, glu (Biba Rioxa) ; Gure koadrilan ; Iragan besta biharamunian ; Irungo maio ; Mahatsaren orpotik dator ; Mari Anton ; Maritxu, Maritxu ; Mendekoste festetan ; Pipa hartuta ; Potajiarena (Egunaren izena) ; Sagardoari ; Txakolin (Jai egunez) ; Zeanuritik baraurik
Iturriak: 47. or.
Keywords: Euskal gabon-kantak; Gabon-kantak -- Euskal Herria; Euskal kultura; Partiturak