Jaioko dira / Eusebio Erkiaga ; [sarrera, Lino Akesolo] - Erkiaga, Eusebio (1912-1993) (Sutondoan (Labayru Fundazioa), 1984)
Gure anaiarteko gerratean kokaturiko euskal nobela barria, Erkiagaren lumatik urten-harakoa. Euskal uri bateko gorabeherak eta giroa, frankotarrak sartzen diranetik eta ostean.