Enekoren soineko arrosa / Anne Fine ; irudiak, Philippe Dupasquier ; [itzulpena, Agurtzane Ortiz de Landaluze] - Fine, Anne (Haur-literatura (Alfaguara-Zubia), 2012)
Goiz batean, Enekoren ama haren gelan ziztu bizian sartu, hari soineko arrosa bat jantziarazi eta eskolara bidali du, besterik gabe. Han, Enekok irakasle eta lagun guztien txantxak jasan beharko ditu eta baira makina bat arazo gainditu ere, bere soineko arrosa dela eta. Mozorro moduko horren azpitik, Enekok argi eta garbi ikusiko du gizarte honek nolako eragozpenak jartzen dizkien emakumezkoei.