Pistolak eta epistolak - Irigoien, Joan Mari (1948-2023) (Donostia : Elkar, 2014)
Urunia hiriburu fantasiazko bezain errealean kokatu du Joan Mari Irigoienek gazte literaturako eleberri hau, non boterearen gehiegikeriak salatzen dituen, parodiaren eta ziriaren bidez. Batetik, alkate megalomano bezain autoritario bat agertzen da, udaltzainburu eskumakila alboan duela; bestetik, kalean pintatzen duen gazte bohemio bat, bere txakurrarekin bizi dena eta adineko alargun bat lagun duena. Eta tartean, hainbat abentura barregarri eta gogoeta hausnargarri..
12 urtetik aurrera (horia)
Keywords: Fantasiazko munduak; Boterea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak