Baloika - Epaltza, Aingeru; Urmeneta, Asisko; Absurde (Iruñea : Pamiela, 2010)
Mikeltxo bere ikastolako futbito taldeko jokalaria da, Ibai bere lagun minarekin batean. Ahaleginak egiten dituzte sailkapenean gora egiteko, baina beste talde baten azpijokoak bidea moztuko die behin eta berriz. Jokalari berri baten etorrerak badirudi haien zoritxarra aldaraziko duela. Ezusteko gertakari batek, ordea, haien amets guztiak desegiteko arriskuan jarriko ditu.
8 urtetik 10 urtera (gorria)
Keywords: Futbola; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak